voor

na

/ 6

voor

na

/ 7

Meelfabriek Leiden

In leiden is door Van der Vorm Beheer een voormalige meelfabriek getransformeerd tot woningen en kantoren. Als eerste van het complex is het voormalige fabrieks kantoor gerestaureerd en aangepast zodat er nieuwe kantoren konden worden gehuisvest.

Werkzaamheden

Metselwerk herstel

Het metselwerk was sterk vervuild en is gereinigd middels wervel reiniging. Deze milde manier van reinigen, zorgt ervoor dat het metselwerk schoon wordt, zonder dat dit het metselwerk beschadigd. Tevens zijn delen voegwerk vervangen. Het oorspronkelijk voegwerk was in verdiepte vorm aangebracht. Grote delen voegwerk zijn vervangen, waarbij de kleur en de structuur werd aangepast aan het omliggende geveldeel. Dit houdt in dat per geveldeel, verschillende kleuren voegwerk zijn aangebracht. Hierdoor zijn de herstellingen vrijwel onzichtbaar zodat geen onooglijke “lappendekens” ontstaan. Tevens zijn nieuwe delen metselwerk in de gevel aangebracht. Dit was noodzakelijk gezien het gebouw een andere functie kreeg, waardoor bepaalde geveldelen werden aangepast aan de nieuwe situatie.
Zo is ter plaatse van een voormalige doorgang naar een loopbrug, nieuw metselwerk opgetrokken. Dit is gerealiseerd door bijpassende stenen te gebruiken, en naderhand een soort verouderings laag aan te brengen zodat het nieuwe metselwerk niet opvalt naast het oorspronkelijke werk.

Beton herstel

Typerend voor jonge monumenten is het gebruik van beton. Helaas was destijds de kennis niet zodanig, dat beton onderhoudsvrij werd aangebracht. De beton dekking op de buitenste wapening werd vaak gering aangebracht, zodat eenvoudig (carbonatatie) schade kan ontstaan. Wij bezitten de kennis als erkend Beton Onderhoudsdeskundige BV om aangetast beton, duurzaam te herstellen. Ook bij dit project zijn aangetaste betonnen dakranden en raamdorpels van beton deskundig hersteld.

Een restauratie specialist nodig?

  Naam*

  Bedrijf

  E-mail*

  Telefoon

  Bericht*

  * verplichte velden