voor

na

voor

na

/ 4

voor

na

voor

na

/ 6

Otter Knoll
Eikenplein Amsterdam

In opdracht van Hemubo te Almere is aan het appartementen complex “Otter Knoll” aan het Eikenplein te Amsterdam groot onderhoud uitgevoerd. Deze renovatie vond in 2016 plaats.

Hierbij zijn door Spoon Bouwrestauratie herstellingen uitgevoerd aan het natuursteen en metselwerk van de buitengevels en binnenwanden.

Werkzaamheden

Natuursteen herstel

Bij dit project zijn veel soorten natuursteen toegepast. Zo zijn er kalk-, tuf- en zandstenen geveldelen aangebracht. De plint van het gebouw is opgebouwd uit graniet en Belgisch hardsteen.
De in hoge mate met vocht belaste delen waren zeer slecht. Zo zijn veel tufstenen raamlijsten van dakkapellen vervangen of gerepareerd. Herstel is uitgevoerd met op kleur gebrachte natuursteen restauratiemortels, waarvan de eigenschappen overeen komen met het oorspronkelijk materiaal. Na herstel is een kunstmatige patina aangebracht, om de verse herstellingen te laten wegvallen in het totale gevelbeeld.

Metselwerk herstel

Het metselwerk is opgetrokken met een rode strengperssteen. Het voegwerk was zeer dun uitgevoerd en nog in redelijke staat. Toch was het noodzakelijk om in de Zuid-West georiënteerde gevels voegwerk te vervangen. Het verwijderen van voegwerk dient zeer voorzichtig te worden uitgevoerd zodat geen beschadigingen aan het metselwerk ontstaan. Vervolgens is de nieuwe voeg zoals oorspronkelijk in verdiepte vorm aangebracht. Uiteraard is de samenstelling van het nieuwe voegwerk op basis van kalk.

Een restauratie specialist nodig?

  Naam*

  Bedrijf

  E-mail*

  Telefoon

  Bericht*

  * verplichte velden